Zomer? Tips voor 'n Staycation

Zomertips voor een Staycation.

 

Blijf je dit jaar thuis en speel je, samen met je gezin, toerist in eigen land of zelfs toerist in eigen stad? Blijf je thuis maar heb je nog geen flauw idee wat je wilt gaan doen? Dan ga je niet op ‘vacation’ maar spreken we van een Staycation. Voor de thuisblijver met een groot, klein of ieniemienie budget heeft de redactie een aantal ideetjes op een rij gezet. Ideetjes die je ook een onvergetelijke vakantie kunnen bezorgen.Daar hoef je écht niet altijd de grens voor over.

10 zomertips voor een STAYCATION

Ruil van huis of pas op het huis van famiile of goede vrienden.

Werp je op als de tijdelijke bewoner van het huis van familie of goede vriend(in) wanneer die op vakantie gaat. Zij weten dat de brievenbus geleegd wordt, dat de plantjes verzorgd worden en dat het huis permanent bewoond wordt. Een geruststellende gedachte. En jij, jij en je gezin kunnen een ander stukje van Nederland ontdekken. Zij blij, jij blij!

Zet een tent op in de tuin

Kinderen vinden dit vaak helemaal geweldig. Laat de fantasie van jou en je kinderen werken en verzin een land. Kook een vakantiemaal of barbecue voor de tent, zet ‘s avonds de vuurkorf aan en vertel elkaar spannende verhalen terwijl je marshmallows aan een stokje langzaam in het vuur ronddraait. En als klap op de vuurpijl lekker slapen in de tent. Succes verzekerd!

Op vakantie vanuit je eigen huis

A walk through memorylane.. Haal samen herinneringen op aan je allerleukste buitenlandse vakantie tot nu toe. Zet muziek op die je aan die vakantie herinnert, blader door je fotoboeken en draai vakantiefilmpjes af. Kook een maaltijd uit de lokale keuken. Je waant je weer helemaal terug in dat fantastische vakantieland….

Picnicken

In al zijn eenvoud blijft dit altijd een leuk idee. Smeer heerlijke boterhammen, neem drinken en fruit mee, stap of de fiets en herontdek de omgeving waarin je woont. Er zijn altijd wel nieuwe plekken of nieuwe adresjes die je kunt ontdekken. Zoek tijdens je ontdekkingsreis een leuk plekje op waar je met z’n allen kunt picknicken. Het park, een steiger, een weiland, het strand, het bos, picknicken kun je overal!

Wat te doen op een regenachtige dag?

Niets lekkerder dan een pyamadag als het buiten heel hard plenst. O, hoe heerlijk is dat? Niet op de klok kijken, lekker lummelen of eindelijk eens dat boek te lezen dat al een tijdje in de boekenkast  op je ligt te wachten.. Of de deejay spelen en je favoriete muziek te draaien. In je pyama? Ja, waarom niet? Da’s nogeens relaxen ‘to the max’.

Niets willen missen?

In de zomer wordt er van alles georganiseerd. Muziekfestivals, jaarmarkten of andere zomerevenementen. Er zit altijd wel iets leuks bij.

Veel van deze evenementen kun je vinden via internetsites, de radio. regionale kranten of op sociale media zoals Facebook. Houd je oren en ogen open!

Couchsurfing

Laat de wereld naar je toe komen en biedt een buitenlandse vakantieganger een gratis slaapplaats aan. Je verbreedt je wereld door mensen uit de hele wereld te ontmoeten. Ben je nu de host, op een ander tijdstip kun jij couchsurfen.

Verdien een vakantie met airbnb

Zit je krap bij kas? Dan kan airbnb je uitkomst bieden. heel populair bij mij in de straat. Je verhuurt je huis voor een bepaalde periode en daarvan betaal je weer je eigen vakantie. Zorg er wel voor dat persoonlijke dingen veilig zijn opgeborgen en laat je huis netjes achter.

Maak daarnaast goede afspraken met de huurder en sein je buren in dat ze tijdelijk nieuwe buren hebben.

Op stap met korting

Een dagje uit met het hele gezin kan flink in de papieren lopen. Maak daarom gebruik van kortingscouponnen. Deze couponnen kun je overal tegenkomen. Houd de krant in de gaten of ga naar de website uitmetkorting.nl. Op deze manier kan een dagje uit ook leukk zijn voor je portemonnee.

Heb jij tips?

Heb jij tips voor een Staycation en staan ze er niet tussen? Je mag ze hieronder in het reactieveld delen. Andersom kun jij wellicht ook ideetjes van anderen lezen en gebruiken!