bron: projectnursery.com

Na de vakantie een brugpieper in huis? Spannende tijden, voor de brugpieper zelf als ook voor jou. Hoe kun je samen met je kind deze nieuwe fase leuk inluiden?

Misschien door te beginnen met een metamorfose van de slaapkamer? Een uitgelezen kans om die Bambi wandlamp te vervangen of het kinderbehang te vervangen door een frisse kleur op de muur…

1. Maak een plan

Hoe moet de kamer eruit komen te zien? Waar komt een bureau of tafel te staan waaraan huiswerk gemaakt wordt? Waar komt het bed? Waar komt een kledingkast. Wil je planken aan de muur voor de schoolboeken of is er plek voor een heuse boekenkast. Is er plek voor een zitzak of bankje. En hoe zit het met de verlichting? Gordijnen vervangen of niet? En o ja, niet onbelangrijk, welke kleur of behang komt er op de muur?

Is het tijd voor een metamorfose van de kinderkamer maar weet de brugpieper in spé nog niet helemaal hoe de kamer er uit moet komen te zien? Neem dan de tijd voor het maken van een moodboard. Je kunt plaatjes uit tijdschriften plakken op een groot vel papier of op Pinterest een bord maken.

2. Tijd om op te ruimen en plaats te maken

Nu duidelijk is geworden hoe de brugpieper in spé zijn of haar kamer wil hebben, is het tijd om de kamer op te ruimen. En daarmee bedoel ik grondig op te ruimen. Spullen sorteren, doneren of weer terugzetten op de plek waar het thuis hoort. Oude meuk waar niemand meer blij van wordt, kan naar grof vuil. Dierbare spullen kunnen een plekje krijgen in een mooie schatkist.

3. Kom maar op met het actieplan!

Er is een plan. De vraag is alleen hoe en waar begin je? Een actieplan bestaat uit verschillende, elkaar opeenvolgende stappen. Eerst maar eens het schilderwerk toch? Zo loop je niet de kans een mooi tapijtje of nieuwe vloer te verknallen.  Schrijf alle stappen uit in concrete acties en blok tijd in je agenda.

Dan is het tijd om te meten want….meten is weten! Met het plan van punt 1 in het achterhoofd, kun je gaan meten. Past alles in de kamer? Hoe groot mag het bureau maximaal zijn? Is er plaats voor een boekenkast? Inspiratie kun je natuurlijk op Pinterest vinden. Zelfs de kleinste kamers kunnen een leuke metamorfose ondergaan, als je het maar slim aanpakt. Je kunt bijvoorbeeld de muren benutten door de hoogte in te gaan. Neem maar eens een kijkje op Pinterest, je doet er vast ideetjes op! Overigens heb ik op Pinterest ook een bord gewijd aan de tienerkamer. Neem er snel een kijkje!

Heb je ideetjes die je wilt delen?

Heb je al eens een metamorfose van een kinder- naar een tienerkamer uitgevoerd? Waar liep je tegenaan? Heb je nog handige tips? Deel ze dan met de andere lezers van dit blog!