Leuke vakantie gehad? Heb je kunnen ‘bijtanken’ en je heerlijk in de vakantiesferen laten onderdompelen? Hoe kun je dit gevoel zo lang mogelijk proberen vast te houden nadat je weer terug bent in dit kikkerlandje.

Misschien kunnen deze 5 tips ervoor zorgen dat je je vakantiegevoel zo lang mogelijk vast kunt houden.

Rustig Thuiskomen Plan je terugreis zo, dat je nog een aantal dagen vrij hebt voordat je weer in het drukke leven van alledag wordt opgezogen. je kunt nog nagenieten van je vakantie en weer rustig aan wennen aan het thuis zijn. Bovendien heb je dan alle tijd om de wasjes te doen, spullen op te ruimen, je auto uit te ruimen, langs te gaan bij familie en vrienden etc.

Nieuwe Voornemens Ben jij één van die mensen die tijdens de vakantie besluit van alles voor te nemen. Je besluit het sporten weer op te pakken of je wilt misschien na de zomer een cursus gaan volgen.

Noteer al deze voornemens en schrijf welke concrete acties je kunt nemen om dit voornemen werkelijkheid te laten worden. Op deze manier kun je vasthouden aan de inspiratie die je tijdens je vakantie hebt opgedaan.

Is één van je voornemens je chaotische huishouden met hulp van buitenaf, om te turnen in een huishouden waar alles op rolletjes loopt, kijk dan hier naar suggesties.

Verzot op de lokale keuken van je vakantieland? Vind je de lokale keuken van je vakantieland heerlijk? Blijf dan nog even in die vakantiesferen door de recepten van je favoriete gerechten op te zoeken. Haal de ingredienten in huis, ga aan de slag en geniet.

Is koken niet je favoriete bezigheid? Kijk dan buiten de deur of er een restaurant is waar je die heerlijke gerechten kunt proeven en de vakantiesfeer nog even aanhoudt.

Taalcursus? Ben je erg enthousiast over het vakantieland waar je bent geweest en is de kans groot dat je er volgend jaar weer naartoe gaat? Overweeg dan een taalcursus te volgen of zoek op Facebook naar groepen die elkaar de taal leren. Waar je ook voor kiest, het levert gegarandeerd veel plezier en ontspanning op in je drukke leven.

Vakantiekiekjes en filmpjes Hoewel we in het digitale tijdperk leven vind ik het leuker om een fotoboek samen te stellen met de mooiste vakantiefoto’s. Niets leukers om het boek er van tijd tot tijd bij te pakken en lekker weg te mijmeren, denkend aan die leuke vakantie. Reken maar dat je daar positieve energie van krijgt!