Bescherming Persoonsgegevens

16 Mei 2018.

Start Organizing neemt de privacy van persoonsgegevens zeer serieus.

Je persoonlijke gegevens zullen niet aan derden verkocht of verstrekt worden.

Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Gegevens Bescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet.

Over Start Organizing

StartOrganizing.nl wordt beheerd door Elsa Wattimurij.

Mijn gegevens

Start Organizing

Elsa Wattimurij

Zijlweg 263B

2015 CL Haarlem

KvK 52718107

Welke gegevens verzamelen we?

Wanneer je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief, een download hebt aangevraagd of een contactformulier hebt ingevuld, zal aan jou gevraagd worden om je gegevens in te vullen. Wij verwerken alleen de gegevens die je zelf aan ons verstrekt. Dit kunnen de volgende gegevens zijn:

  • Voor- en achternaam
  • e-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Straat en huisnummer
  • Postcode en woonplaats
  • IP-adres

Met welk doel gebruiken we de persoonsgegevens?

De gegevens worden verzameld en opgeslagen voor de volgende doeleinden:

  • Je voornaam en e-mailadres gebruiken we voor het verzenden van commerciële nieuwsbrieven. We doen dit alleen met de gegevens die we verkregen hebben via het downladen van gratis documenten en het aanvragen van gratis workshops/trainingen, niet met gegevens die via ons contactformulier is binnengekomen,
  • Je voornaam, e-mailadres en telefoonnummer die jij invult op een contactformulier, worden gebruikt om te antwoorden op de contactaanvraag. Wij slaan deze gegevens op in Active Campaign en zullen je hiervoor éénmalig een e-mail sturen om toestemming te vragen om te volden aan de Wet AVG. Bij geen toestemming worden deze gegevens aan het eind van elke maand verwijderd. Op de desbetreffende formulieren staat dit ook aangegeven.

 

Jouw gegevens op Start Organizing

Wanneer je bent ingeschreven voor de nieuwsbrief of een download hebt aangevraagd, je hebt aangemeld voor een gratis online workshop of een contactformulier hebt ingevuld en je wilt in de toekomst geen e-mail van ons ontvangen, kun je te allen tijde weer uitschrijven door middel van een link onderaan de e-mail of door contact met ons op te nemen.

Je e-mailadre wordt meteen uit ons bestand verwijderd en zal niet worden bewaard.

Je persoonsgegevens worden opgeslagen in ons e-mailsysteem en dit gaat via de servers van ActiveCampaign.

De servers van ActiveCampaign zijn gevestigd in de Verenigde Staten. Jouw gegevens kunnen dus worden doorgegeven, opgeslagen en verwerkt in de Verenigde Staten. De doorgifte van deze gegevens gebeurt op grond van het EU-VS Privacy Shield Framework. Meer informatie over het privacybeleid van ActiveCampaign vind je hier.

Beveiliging persoonsgegevens

Wij hebben passende technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen. De persoonsgegevens worden versleuteld middels een SSL-certificaat.

Cookies

Een cookie is een klein bestandje dat door onze website wordt meegestuurd en door jouw browser op het apparaat waar je onze website mee bezoekt,wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen, kan naar onze website tergugestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van ConsuWijzer.

Google Analytics

Door onze statistiekenpakket, Google Analytics, worden er cookies geplaatst. Wij willen graag weten hoe onze bezoekers de website gebruiken en hoeveel mensen maandelijks onze website bezoeken, zodat we het gebruik van de website kunnen optimaliseren. Wij willen natuurlijk niet dat je ongewenst gevolgd wordt, echter willen we jou zo goed mogelijk van dienst zijn en daarvoor hebben we goede statistieken nodig. Bij Google Analytics wordt de informatie zo goed mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet gebruikt. We kunnen je daarom niet persoonlijk herleiden.

Meer informatie over het beleid van Google Analytics vind je hier.

Uitschakelen en verwijderen

Wil je de cookies uitschakelen of verwijderen? Dit kun je doen via je browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen.

Dingen die je altijd kunt doen:

  • Schakel ‘cookies van derden’ automatisch uit in je browser. De moderne browsers ( Chrome en Firefoc) bieden hiervoor veel opties.
  • Geef in je browserinstellingen aan dat je niet ‘getrackt’ wilt worden.
  • Je kunt de geplaatste cookies altijd weer verwijderen uit je browser en eventueel kun je ze ook blokkeren per domein.

Via de website Your Online Choices kun je meer uitleg vinden over hoe je cookies kunt uitschakelen.

Social Media

Van de volgende Social Media Platforms hebben we buttons geplaatst. Lees de privacyverklaringen van respectievelijke Social Media platforms om te weten hoe zij omgaan met privacy. Hieronder vindt je de verschillende privacy verklaringen:

Links

Het kan voorkomen dat je op onze website links naar externe websites aantreft. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten startorganizing.nl om. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijzen wij hiervoor naar de cookie- of privacyerklaring van de betreffende website.

Bewaartermijn

Wij bewaren je gegevens niet langer dan noodzakeleijk voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen. Wanneer jij je uitschrijft voor onze e-mails, zullen je persoonsgegevens uiterlijk aan het eind van de desbetreffende maand uit het systeem worden verwijderd.

Gegevens in ons boekhoudsysyteem bewaren we tenminste 7 jaar, onder andere om aan al onze wettelijke verplichtigen te voldoen, Deze gegevens worden binnen 1 jaar na het verlopen van deze verpliching door ons verwijderd.

De bovenstaande termijn geldt, mits er voor ons verdere wettelijke verplichtingen bestaat de gegevens langer te bewaren en/of beschikbaar te houden.

Rechten

Je hebt altijd het recht jouw toestemming voor het verwerken van je gegevens in te trekken, waarna wij je gegevens niet meer zullen verwerken. Het intrekken van deze toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van onze gegevensverklaring op basis van jouw toestemming, die plaatsvond vóór deze intrekking.

Je hebt ook recht op inzage in jouw persoonsgegevens en het recht om jouw persoonsgegevens te rectificeren.Als je wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou verwerken, dan kun je een schriftelijk inzageverzoek indienen. Mochten jouw gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn, dan kunje ons schriftelijk verzoeken om jouw gegevens te wijzigen of aan te vullen.

Daarnaast heb je een recht op het wissen van jouw persoonsgegevend, een recht op het beperken van de verwerking en een recht om tegen de verwerking bezwaar te maken. Bovendien heb je recht op het overdragen van, of het overdraagbaar maken van jouw gegevens. Ook hiervoor kun je een schriftelijk verzoek indienen.

We zullen je verzoek binnen 4 weken in behandeling nemen. Onder schriftelijk wordt ook verstaan per e-mail. Je verzoek kun je indienen via info@startorganizing.nl

Wijzigingen

Wij behouden ten allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen. De wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding.