Staat je goede voornemen om de komende tijd eens flink te gaan opruimen alweer op de helling? Denk je dat opruimen niet voor jou is weggelegd? Word je alleen maar moe van opruimen in plaats van dat het je energie geeft? Dan is het tijd voor OPRUIM PEPTALK!

Last van opruim saboteurs? Tijd voor OPRUIM PEPTALK!

 

OPRUIM SABOTEUR 1 ‘Opruimen? Moe word ik ervan!’

Ja, Ik hoor het je denken. ‘Wat heeft opruimen voor zin? Ik kan opruimen wat ik wil maar het lukt maar niet om mijn huis aan kant te krijgen. Waar doe ik het allemaal voor?’

Gooi je handdoek, of beter gezegd je schoonmaakdoeken, niet in de ring. Er is een oplossing om uit deze impasse te komen. Je hebt gewoon wat OPRUIM PEPTALK nodig!

Het antwoord op de OPRUIM SABOTEURS

Wél opruimen is mijn antwoord. ‘Duuuuhhh, daar word ik alleen maar moe en wanhopig van…’, zeg jij dan. Maar echt, pak het opruimen weer op. Alleen….doe het in kleine stapjes voor een blijvend resultaat. Kies een afgebakende plek uit die je graag wilt aanpakken. Het mag een lade zijn of een plank, één keukenkastje of een hoekje in de zitkamer. Ruim dat plankje, lade, kastje of hoekje op en maak het schoon en geef je de spullen die daar thuishoren een vaste plek. Als je dit steeds herhaalt, zul je merken dat opruimen voldoening gaat geven. 

Door steeds in kleine stapjes te werken, zul je meer winst uit je opruimacties behalen.

OPRUIM SABOTEUR 2 ‘Ik kan wel opruimen maar mijn huisgenoten maken er steeds weer een bende van!’

Ja, dat is ook niet leuk. Heb je zo je best gedaan, maakt een ander er weer een bende van. Ik zeg, tijd om om de tafel te gaan zitten en je frustraties uit te spreken naar je huisgenoten. Betrek iedereen bij het opruimen en geef ze een vaste taak of misschien wel twee of drie. Groot en klein, iedereen kan zijn steentje bijdragen aan het op orde brengen én houden van het huishouden.

OPRUIM SABOTEUR 3 ‘Ik word zo ongelofelijk chagrijnig van opruimen!’

Weg met die chagrijnigheid. Je hebt er niets aan. Sterker nog, je zult je steeds ellendiger gaan voelen.

Creëer een sfeer waardoor je energie krijgt om op te ruimen. Haal lekker ruikende allesreinigers in huis, maak een sopje, doe ‘werkkleding’ aan zodat je ook het gevoel krijgt dat je aan de slag kan gaan. Houd een afvalzak en een stofzuiger binnen handbereik én zet je favoriete muziek op. 

Ga niet uren achter elkaar aan het werk maar las af en toe een korte pauze in.

Na opruimen komt…. een momentje voor jezelf.

Niet onbelangrijk en wat je zeker moet doen, is jezelf belonen na een opruimklus. Een kop koffie of thee, een tijdschrift of boek lezen of simpelweg even met de benen op de bank. Die opruimklus heb je maar mooi weer geklaard!

HEB JE NOG VRAGEN?

Heb je nog vragen over de OPRUIM SABOTEURS en hoe je die aan kan pakken?

Of heb je een vraag over opruimen en organiseren in het algemeen? Vul dan het contactformulier in. Ik neem dan snel contact met je op!