Kerstboom kopen, kerstkaarten sturen, kerstboodschappen doen. Al deze zaken kunnen veel tijd kosten. En we weten allemaal dat tijd een kostbaar iets is.

Wil je binnen no-time je kerstdagen voorbereiden? Deze 5 time savers zorgen voor een soepele voorbereiding.

Kerst voorbereiden? 5 Time Savers voor een soepel voorbereiding

 

kerstboom versierenTip 1 Snelle make-over van je woonkamer

Een kerstboom kopen kost tijd. Je moet naar een kerstboomverkoper, de boom vervoeren in je auto of lopend naar huis dragen. Kortom tijdrovend voor iemand die niet zoveel tijd heeft.

Tegenwoordig kun je online een kerstboom kopen, soms zelfs inclusief versiering.

Een kunstkerstboom kan natuurlijk ook. Je schaft één keer een kunstkerstboom en hoeft deze elk jaar slechts van zolder te halen en voila, je hebt een boom in huis.

Simpele kerstdecoratie kan al voor een kerstsfeer in huis zorgen. Ben je op zoek naar inspiratie, neem dan snel een kijkje op mijn Pinterestbord Xmas time.

Tip 2 Online is het magische woord

Kadootjes kopen of boodschappen doen, het kan online. Scheelt enorm veel tijd en wordt thuisbezorgd.

Het scheelt niet alleen tijd maar ook benzine- en/of parkeergeld en een gesjouw met zware boodschappentassen.

In sneltrein kerstkaarten versturen

Kerstkaarten versturen is een tijdrovende bezigheid. Je moet kerstkaarten en zegels kopen. Dan komt het schrijven, postzegels plakken en de kaarten op de bus doen.

Online kaarten versturen scheelt een heleboel tijd en de mogelijkheden zijn legio. Je kunt kiezen voor kant en klare kaarten kiezen of, als je tijd hebt, zelf één ontwerpen. Vaak is er ook nog een optie waarbij het bedrijf de kaarten die jij bij ze hebt besteld, voor je op de post doet. Het enige wat jij moet doen is een adressenlijst doorgeven.

Wil je je familie en vrienden toch een handgeschreven kaart sturen, begin daar dan ruim op tijd mee.

Tip 3 Delegeren

Ben jij dit jaar de gastvrouw tijdens één van de kerstdagen terwijl je al zo weing tijd hebt? Het toverwoord voor jou is DELEGEREN.

Delegeren zorgt ervoor dat ook jij op een ontspannen manier van de kerstsfeer kan genieten.

Betrek je gasten bij het organiseren van het kerstdiner. De één kan het dessert verzorgen, een ander kan zich ontfermen over bijgerechten en weer een ander kan de drank verzorgen.

Zijn je kinderen oud genoeg, dan kun je vragen ook een handje te helpen bij o.a. dekken van de eettafel.

Tip 4 Boodschappen doen tijdens daluren

Verse boodschappen kun je ruim op tijd bestellen. En wil je een rondje doen in de supermarkt, doe dat dan tijdens de daluren. De dag voor kerst kan het in supermarkten heel druk zijn met lange rijen voor de kassa’s tot gevolg. Zonde van je tijd.

jongetje maakt schoonTip 5 Opruimplan

Wordt kerst dit jaar bij jou gevierd dan wil je wel de boel aan kant hebben voordat de visite arriveert. Een schoon toilet, schone gastendoekjes, lege kapstokken, geen kruimels op de vloer om er maar een paar te noemen.

En als je logees krijgt, wil je frisse logeerkamers met opgemaakte bedden én bovenal een schone badkamer.

Je bent natuurlijk geen superwoman die al deze klussen in haar eentje moet klaren. Vraag je huisgenoten allemaal een taak op zich te nemen. Vele handen maken licht werk…Het enige wat handig is om te maken, is een checklist met concrete taken zodat iedereen weet wat er gedaan moet worden.

Als deze klussen door jou en je team huisgenoten zijn uitgevoerd, is het tjd voor een beloning. Lekker met z’n allen op de bank ploffen, iets lekkers bij de thee en lekker ‘netflixen’. Zoiets…