7 ME-TIME SUGGESTIES VOOR DRUKKE MOEDERS

Toen mijn kinderen klein waren was ik vaak van hot naar her aan het rennen en vliegen. Het is vandaag de dag voor veel noeders niet anders. Veel moeders zullen het gesjees herkennen.

Maar het kan niet zo zijn dat je elke avond uitgeblust op de bank ploft, geen fut meer hebt om zelf nog leuke dingen te doen. En dan heb ik het niet over suf zappen van tv-zender naar tv-zender totdat je naar bed gaat. Herken je dit dan raad ik je toch echt aan jezelf ME-TIME te gunnen. En voel je vooral niet schuldig dat je tijd neemt voor jezelf.

ME-TIME is o zo belangrijk. Even opladen, de rust in jezelf opzoeken en energie opdoen. Energie die je nodig hebt om je huishouden draaiende te houden, je werk goed te doen én aandacht te schenken aan je socale leven. Een hele dag ME – TIME, een halve dag of een uurtje per dag, dat is helemal aan jou. Als je maar met regelmaat tijd voor jezelf blokt in je overvolle agenda. GUN JEZELF ME -TIME! Heb je geen idee hoe je je ME -TIME kunt invullen? Ik geef je 7 suggesties.

7 ME-TIME SUGGESTIES VOOR DRUKKE MOEDERS

UURTJE SPORTEN

Een uurtje sporten en met jezelf bezig zijn. Joggen, Fitness, Zumba, Spinnen of iets anders. Sporten zorgt ervoor dat je alle ballast waar je niets meer mee kunt doen, van je af kunt laten glijden. Gooi de drukte en de spanning die een druk huishouden met zich meebrengt van je af tijdens het sporten. Enne…misschien kun je wel 2x per week een uurtje blokken in de agenda, dat zet nog meer zoden aan de dijk!

Na het sporten een frisse douche of saunaatje pakken, een kop thee en je kunt de hele wereld weer aan.

MAAK JE HOOFD LEEG

Zoek een rustige plek in huis, je slaapkamer of de woonkamer, als je huisgenoten het huis uit zijn. Brand kaarsjes en mediteer of pak je matje en doe yoga oefeningen. Je kunt ook je favoriete muziek opzetten en door de kamer dansen.

Kies wat voor jou werkt en plan een moment op een dag dat je helemaal alleen thuis bent. Trek de telefoonstekker eruit, zet je mobiel uit en kom tot jezelf. Deze minuten zijn van jou en jou alleen.

POWER NAP

Een power nap kan heerlijk zijn. En dan niet op de bank met een bankkussen onder je hoofd. Kruip lekker onder je dekbed en pak je rust. Van een uurtje Power Nap knap je gegarandeerd op.

NOG 4 ME-TIME SUGGESTIES VOOR JOU

Geef je over aan jouw GUILTY PLEASURE

Netflixen, een documentaire terugzien, een soap volgen, Say Yes To The Dress, who cares? Heerlijk onderuit op de bank met een kop thee of koffie, iets lekkers erbij én bovenal geen commentaar van je partner of kinderen op het programma waar jij naar kijkt. Verstand even op nul. Hoe heerlijk is dat?

NAAR DE KAPPER

Heb je een ‘bad hair day’? Trakteer jezelf op een bezoek aan de kapper. Vaak beland je eerst bij de wasbak. Het warme water stroomt over je hoofd en je hoofdhuid wordt gemasseerd met heerlijk ruikende shampoo. Als je geluk hebt, zit je ook nogeens in een stoel met massagefunctie. Dat is helemaal top!

Een bezoekje aan de kapper duurt al snel een uur, afhankelijk van wat de kapper met je haar gaat doen. Tijdschriftje, kopje thee of koffie, heerlijk toch?

Tip: Mocht je wat krap bij kas zitten, kijk dan eens bij een kappersschool bij jou in de buurt. Vaak is er een salon waar kappersleerlingen, onder begeleiding, je haar knippen en/of behandelen. En een stuk goedkoper.

WEGDROMEN MET EEN GOED BOEK

Pak je moment en lees dat boek dat al zo lang op je wacht. Laat je door de schrijver meevoeren in het verhaal. Het is heerlijk om op deze manier de drukte van alledag even achter je te laten. Laat je niet afleiden door je telefoon of mobiel. Trek de stekker eruit of zet je mobiel op vliegtuigmodus.

MINI SPA AAN HUIS 

Is iedereen het huis uit of is je kroost ‘s avonds naar dromenland vertrokken? Grijp je kans en confisqueer de badkamer en tover deze om in een mini spa. Laat het bad vollopen met heerlijk geurende badolie, brandt een paar kaarsjes, zet rustgevende muziek op je oortjes, maskertje op. Als dat geen ME-TIME is….;-)